Uitnodiging Asia-Pacific EMC conferentie 2021

Uitnodiging Asia-Pacific EMC conferentie 2021 Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Het Asia-Pacific International Symposium on Electromagnetic Compatibility (APEMC) is het grootste EMC-evenement in Azië/Pacific en heeft komend jaar een sterke band met EMC Europa 2018, dat georganiseerd werd in Amsterdam.

Er zit namelijk een overlap in de organisatie van beide symposia. Dwi Mandaris is de voorzitter van de “local organizing committe” voor APEMC maar tegelijkertijd ook LOC lid in 2018 van Amsterdam. Daarnaast was prof. Frank Leferink de voorzitter in Amsterdam, maar in Bali hij is voorzitter van het technische programma. Cees Keyer is in beide organisaties de penning meester en Lilian Hannink de secretaris. De Universiteit Twente werkt nauw samen met Indonesië, via funds van RISTEK waardoor mensen als Dwi in Nederland konden studeren. Daarnaast is er ook via een ERASMUS grant van de EU geld beschikbaar waardoor uitwisseling tussen de Nederland en Indonesië mogelijk is voor staf en studenten. Ook is er een project gefinancierd door het NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) waarbij de nadruk ligt op samenwerking tussen Nederland en Indonesië,  genaamd ANRGI

De eerste APEMC vond plaats in Singapore van 19 tot 22 mei 2008. Dit was een belangrijke stap in de richting van een hoogwaardig, internationaal Asia-Pacific EMC-symposium dat zich richt op de behoeften van een groeiende EMC-gemeenschap in de regio, en dat de band met de wereld bevordert en excellentie onder haar leden stimuleert.

APEMC heeft blijk gegeven van wetenschappelijke uitmuntendheid, openheid en een grote betrokkenheid met de industrie. De volgende APEMC zal worden gehouden van 25 tot 28 mei 2021 op Bali, Indonesië. Bali is een paradijselijk land in Indonesië met een bijzondere cultuur en veel toeristische attracties. De laatste vijf jaar heeft Indonesië de economische crisis overleefd en heeft het land een snelle ontwikkeling doorgemaakt als voorbereiding op het nieuwe industriële tijdperk. Dit Symposium op Bali zal een bijzondere sfeer creëren - een mix van geavanceerde technologische ontwikkelingen, lokale cultuur en een romantische omgeving.

Bekijk hier de “Call for papers” en promotie flyer en kom naar Bali voor een unieke ervaring.