Spoedwet digitale ALV aangenomen

Spoedwet digitale ALV aangenomen Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Op 21 april heeft de Eerste Kamer de spoedwet ALV aangenomen. Deze wet maakt het mogelijk om een algemene ledenvergadering online te houden. De wet treedt mogelijk al deze week in werking en zal vervolgens vervallen op 1 september. Er is ook een mogelijkheid in opgenomen om deze wet telkens met twee maanden te verlengen.

Wat houdt de spoedwet nu precies in?

Deze wetgeving is bedoeld voor bijvoorbeeld verenigingen die jaarlijks een algemene vergadering moeten houden. Door de coronacrisis is het echter niet mogelijk om fysiek samen te komen. Daarom maakt deze wet het mogelijk om de overleg- en besluitvormingsprocedures digitaal te laten plaatsvinden, in plaats van fysiek. Het bestuur van rechtspersonen kan hiertoe nu besluiten. Zij kunnen overigens ook besluiten om de ALV en/of het opmaken van de jaarrekening uit te stellen.

Meer weten over de inhoud van de spoedwet of voorbeelden over hoe u een digitale ALV kan organiseren?

De Nederlandsche Associatie organiseert op vrijdag 24 april een webinar over de inhoud van deze wet en laat twee ervaringsdeskundigen aan het woord. Inschrijven voor dit webinar kan tot uiterlijk donderdag 23 april 15.00 uur door een mail te sturen aan Annemiek Wissink, annemiek@denederlandseassociatie.nl.