Scanstation van Interscience: real-time incubator en kolonietellerstation in één apparaat

Scanstation van Interscience: real-time incubator en kolonietellerstation in één apparaat Door: Led techno BV

De ScanStation van Interscience is een real-time incubator en kolonietelstation voor het centraal incuberen, detecteren en tellen van maximaal 300 petrischalen tegelijk.

 

  • Capaciteit: van 100 petrischalen tot 300 petrischalen (afhankelijk van het model).
  • Tellen op gietplaat, oppervlak, spiraal, filtratiemembranen
  • Petrischaalafmetingen: Ø 55 tot 65 mm, Ø 90 mm
  • Telecentrische lens
  • Afleestijd tussen elk schaaltje: 1 uur

 

Een revolutionair concept: 

Het tellen van de kolonies gebeurt automatisch tijdens de incubatie.

  1. Incubator: een roterende opslagcarrousel met een capaciteit tussen de 100 à 300 petrischaaltjes, die gelijktijdig worden verwerkt in de thermisch geregelde incubator met Peltier-module ± 1°C.
  2. Robotarm: Een robotarm brengt de petrischalen over voor een time-lapse-fotografie. De robotarm transporteert de petrischalen van de carrousel naar de camera om een time-lapse-fotografie uit te voeren. ScanStation is uitgerust met een drukgevoelige grijper die zich aan alle petrischalen aanpast.
  3. Automatische kolonieteller:  De automatische kolonieteller detecteert en telt kolonies zodra ze verschijnen. De 5 megapixel ultra-HD camera detecteert kolonies zodra ze verschijnen, voordat clustering of bedekking kan optreden, terwijl de artefacten worden gescheiden. Zodat u nauwkeurigere en snellere resultaten krijgt. U kunt de video van de bacteriële groei tijdens en na de incubatie bekijken.