De keuze van het juiste Thermisch interfacemateriaal

De keuze van het juiste Thermisch interfacemateriaal Door: FHI, Federatie van Technologie Branches

Een thermisch interfacemateriaal (afgekort tot TIM) is elk materiaal dat tussen twee componenten wordt ingebracht om de thermische koppeling daartussen te verbeteren. Een veelgebruikt gebruik is warmteafvoer, waarbij de TIM wordt ingebracht tussen een warmte genererend apparaat (bijvoorbeeld een geïntegreerd circuit) en een warmte afvoerend apparaat (bijvoorbeeld een koellichaam). Thermische pasta (ook bekend als thermisch vet, thermisch interfacemateriaal of thermische gel) is de half vloeibare samenstelling die je op het metaal aanbrengt behuizing van de CPU om een ​​efficiënte warmteoverdracht mogelijk te maken naar de koeler die er direct boven is gemonteerd.

Thermisch geleidende pasta is geliefd en gehaat. De vraag is vaak hoe je de pasta het beste kunt  aanbrengen. Moet u kiezen voor silicone- of juist de siliconevrije variant? Is pasta überhaupt wel de beste keus voor uw applicatie? Ad Musters van Thal Technologies zal in zijn lezing ingaan op deze vragen en u meenemen in het diverse scala van de mogelijke TIM materialen.

Geïnteresseerd in deze lezing of het hele programma bekijken? Klikt u dan hier. Via deze link kunt u zich kosteloos registreren voor een bezoek aan de LED conference.